IDENTITĂȚI – Doi din cei 6 mureșeni reținuți de DIICOT pentru apartenență la o rețea organizată de cămătari au fost arestați preventiv

CĂMĂTĂRIE. Doi din cei 6 cămătari reținuți de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, respectiv Viorel Dorel Ilea și Victor Lucaci, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile în urma unei sentințe a magistraților Secției Penale a Tribunalului Mureș. Cei doi au contestat decizia, care este însă executorie.

 

Conform DIICOT, membrii grupării organizate de cămătari din județul Mureș au acordat câtorva zeci de mureșeni împrumuturi care au totalizat peste 500.000 euro, cu dobândă de 7-10 % pe lună. Împrumuturile erau acordate după încheierea unor contracte de garanții imobiliare, în care deseori era prevăzută o suma net superioară celei acordate efectiv, pentru a fi acoperită cu o aparență de legalitate și dobânda percepută – pentru împrumuturile mai mici, erau gajate diferite bunuri mobile.

 

În 8 aprilie 2021, procurorii DIICOT Târgu Mureș, împreună cu ofițerii de poliție judiciară BCCO Târgu Mureș, ofițerii de poliție judiciară SCCO Harghita, polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Mureș și jandarmi ai Brigăzii Mobile de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, au efectuat 43 de percheziții domiciliare, ridicând 88.600 de lei, 183.890 de euro, 4.528.000 de forinți, 15 telefoane mobile, 3 memory stick-uri, 1 laptop, 1 hard extern, 2 arme airsoft, contracte de garanție imobiliară și contracte de împrumut. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

 

Pentru 6 inculpați DIICOT Târgu Mureș a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore, iar pentru 4 inculpați, măsura controlului judiciar, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, fals material în înscrisuri sub semnătură privată și spălarea banilor. Cei doi nominalizați în articol au fost prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă, acceptată de instanța de judecată, și vor fi menținuți în arest cel puțin până la 8 mai 2021.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare