IGNORARE – Amenda dată firmei care a frezat copacii din Târgu Mureș, o picătură într-un ocean: 3,5% din suma pe care o încasează de la Primărie

SANCȚIUNE. După ce mai mulți târgumureșeni (chiar și șeful de la Amenajare Peisagistică al Primăriei) au sesizat modul de lucru al firmei plătite de municipalitate pentru toaletarea copacilor, care în urma tăierilor în coronamentul arborilor au lăsat abandonați în oraș munți de crengi moarte, ca-n pădure, Garda de Mediu Mureș a amendat societatea comercială, o abonată a Primăriei pentru acest serviciu.

 

Amenda dată firmei Atlantis Com SRL este de 25.000 de lei și a fost emisă doar la 48 de ore după ce Garda de Mediu a avertizat firma să transporte deșeurile, numai că aceasta nu s-a conformat, deși în programul de lucru impus prin contract era specificat distinct și transportul crengilor tăiate, ulterior fiind întocmit chiar și un progam bine definit în acest scop.

 

De ce a ignorat Atlantis Com, firmă cu care Primăria Târgu Mureș lucrează din timpuri imemoriale? Răspunsul poate fi doar bănuit. În schimb, o certitudine: amenda dată firmei abonate e o picătură-ntr-un ocean. Contractul pe anul 2019 pentru toaletarea arborilor în Târgu Mureș este plătit de municipalitate din pușculișa orașului cu 713.837 de lei + TVA (echivalentul a 150.000 de euro, contractul fiind semnat în 6 decembrie 2018). Procentual, amenda înseamnă 3,5% din cât va încasa firma de la Primăria municipiului reședință de județ.

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare