IMPACT REDUS – Programul de reconstrucţie mamară gratuită după afecţiuni oncologice continuă în Târgu Mureş, dar anul trecut au beneficiat doar două paciente

0
168

PROCEDURĂ. Privită în alte țări ca o normalitate și nu ca o facilitate, la noi subprogramul naţional care oferă femeilor care au suferit afecțiuni oncologice gratuitate la reconstrucţia mamară prin endoprotezare este anunțat cu tam-tam. Și în acest an, pentru al cincilea an consecutiv, procedurile sunt realizate gratuit în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, inclusiv implanturile mamare necesare pentru reconstrucţie.

 

Pentru ca o pacientă să beneficieze de reconstrucţie mamară în cadrul acestui program, trebuie să se adreseze pentru un consult unui chirurg plastician din cadrul SCJU Târgu Mureş, însă de la primele semne de suspiciune de neomamar, pentru că decizia unei reconstrucţii de sân imediate sau tardive se ia de către o echipă mixtă formată din chirurg generalist, oncolog, histopatolog, radiolog, chirurg plastician. Pacienta poate beneficia de toate aceste consulturi în spitalul din Târgu Mureş.

 

În anul 2018, doar două paciente au beneficiat la SCJU Târgu Mureș de implanturi mamare în cadrul Subprogramul naţional de reconstrucţie mamară.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ