IMPACT REDUS – Programul de reconstrucţie mamară gratuită după afecţiuni oncologice continuă în Târgu Mureş, dar anul trecut au beneficiat doar două paciente

PROCEDURĂ. Privită în alte țări ca o normalitate și nu ca o facilitate, la noi subprogramul naţional care oferă femeilor care au suferit afecțiuni oncologice gratuitate la reconstrucţia mamară prin endoprotezare este anunțat cu tam-tam. Și în acest an, pentru al cincilea an consecutiv, procedurile sunt realizate gratuit în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, inclusiv implanturile mamare necesare pentru reconstrucţie.

 

Pentru ca o pacientă să beneficieze de reconstrucţie mamară în cadrul acestui program, trebuie să se adreseze pentru un consult unui chirurg plastician din cadrul SCJU Târgu Mureş, însă de la primele semne de suspiciune de neomamar, pentru că decizia unei reconstrucţii de sân imediate sau tardive se ia de către o echipă mixtă formată din chirurg generalist, oncolog, histopatolog, radiolog, chirurg plastician. Pacienta poate beneficia de toate aceste consulturi în spitalul din Târgu Mureş.

 

În anul 2018, doar două paciente au beneficiat la SCJU Târgu Mureș de implanturi mamare în cadrul Subprogramul naţional de reconstrucţie mamară.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare