Péter Ferenc

TERGIVERSARE – Noul buncăr pentru radioterapie din Târgu Mureș va fi finalizat cel mai devreme la finalul lunii octombrie

INVESTIȚIE. Deși finanțatorul public (Consiliul Județean Mureș) a aprobat încă din aprilie 2018 documentația și indicatorii tehnico-economici ai noului centru de radioterapie al Secției Clinică de Oncologie Medicală din cadrul Spitalului Clinic Județean Târgu Mureș, finalizarea noului buncăr (și a spațiilor conexe) se va face, în cel mai fericit caz, la sfârșitul lunii octombrie 2019.

 

Investiția din bugetul CJ Mureș, de peste 1 milion de euro, are semnat contractul de execuţie, însă mai trebuie obținute autorizaţiile de construcţie, a precizat astăzi, președintele CJ Mureș, Péter Ferenc, durata de execuţie fiind de 9 luni.

 

Echiparea laboratorului de pe strada Gheorghe Marinescu nr. 3 intră în sarcina guvernului, care, prin Ministerul Sănătății, va achiziționa, prin intermediul unui program finanțat prin Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, echipamente specifice de radioterapie în mai multe spitale județene din țară, printre care și Mureș, proiectul vizând îmbunătățirea calității și eficienței sistemului sanitar.

 

Laboratorul de radioterapie din Tîrgu Mureș este dotat cu un buncăr, însă aceasta este depășit din punct de vedere al standardelor medicale și nu mai asigură capacitatea necesară desfășurării activităților în condiții optime. Pentru că structura care adăpostește vechiul buncăr de radioterapie nu permite modificările necesare unei extinderi, Consiliul Județean va aloca 4,8 milioane de lei (echivalentul a peste 1 milion de euro) pentru edificarea unei noi infrastructuri.

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare