NOTA DE PLATĂ – Cât plătește Primăria Târgu Mureș pentru 100 de minute de spectacol „gratuit” de Mica Unire

SPECTACOL „GRATUIT”. Vreo 7.800 de euro net, adică 78 de euro net pentru fiecare minut din spectacolul organizat de administrația locală din Târgu Mureș, condusă de primarul Dorin Florea, cu ocazia celebrării a 160 de ani de la Mica Unire nu pare un capăt de lume pentru urbea în care anul trecut s-au cheltuit din bugetul public pentru concerte și paranghelii “gratuite” 4.043.762,19 de lei (echivalentul a 869.626 de euro, la cursul mediu anual).

 

Revenind la spectacolul din 24 ianuarie 2019, care (conform contractelor) va dura 100 de minute, o precizare: suma totală de 36.545 de lei pe care o va plăti Primăria Târgu Mureș pentru evenimentul gratuit se referă exclusiv la plata prestațiilor celor doi artiști de muziă populară Dinu Iancu Sălăjean și Aurel Tămaș, a prezentatorului (eternul Ioan Chioran) și a chiriei sălii Teatrului Național.

 

Pentru o percepție mai exactă a investiției totale, ar trebui să adăugăm acestei sume și banii necesari plății cazării și mâncării artiștilor, plus celelalte cheltuieli de organizare. Dar vorba adulatorilor, o dată-n an se împlinesc 160 de ani de la Mica Unire…

 

Să-ncheiem contabilitatea zilei cu cheltuielile defalcate, pentru statisticieni, arhive și interesați. Pentru concertul de 40 de minute al lui Dinu Iancu Sălăjean se va plăti 13.500 de lei + casă și masă, iar pentru prestația de 60 de minute a lui Aurel Tămaș, 16.345 lei + casă și masă. 700 de lei va fi plata pentru prezentatorul Ioan Chiorean și 6.000 de lei costă închirierea Teatrului Național. Total: 36.545 lei (echivalentul a 7.775 euro).

 

„Decât” atât am dorit să vă comunicăm, pentru că ne-am gândit că sunteți interesați, ca responsabili cetățeni, cum se cheltuie banii unei comunități. Aaa, spectacolul e la Teatrul Național, începe la ora 17, locurile-s limitate (în caz că sunteți interesați, puteți să mergeți, că-i „gratuit”). La mulți ani, români! La mulți ani, România!

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare