Demeter András István

ÎMPĂRȚIREA POSTURILOR – Târgumureșeanul Demeter András István, desemnat de UDMR pentru funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii

POSTURI POLITICE. Actorul târgumureșean Demeter András István (51 de ani) a fost nominalizat de UDMR pentru a ocupa postul de secretar de stat la Ministerul Culturii.

 

Demeter, absolvent al Universității de Arte Dramatice din Târgu Mureş – 1993, al Masteratului european în Management Cultural “ECUMEST” la École Supérieure du Commerce din Dijon (Franţa) – 1999 și al Facultății de Drept şi Administraţie Publică a Universității Tibiscus din Timișoara – 2008, a fost director al Teatrului de Stat “Csiky Gergely” din Timișoara (1993-2005), director general în Ministerul Culturii (2005-2006), secretar de stat în Ministerul Culturii (2007-2009), consilier personal al ministrului Culturii (2009-2010), membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune (2010), președinte director general al Societății Române de Radiodifuziune (2012-2014), director al Casei de Producţie a Televiziunii Române (2014-prezent).

 

În 1993, când a devenit directorul Teatrului de Stat “Csiky Gergely” din Timișoara a fost cel mai tânăr manager general al unui teatru de stat din istoria europeană a teatrului. Are o fiică cu actrița Maia Morgenstern. A fost declarat în stare de conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în 2014, decizie confirmată definitiv în noiembrie 2017 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În vara anului trecut, ANI a precizat oficial că Demeter “se află sub interdicţia de a mai ocupa, pentru o perioadă de 3 ani, o funcţie sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor Legii nr.176/2010”, iar Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) a precizat că acesta nu mai ocupă funcţia de preşedinte – director general al SRR”.

 

ANI a formulat acţiune în constatarea nulităţii absolute a actelor juridice şi administrative încheiate de către Demeter cu încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese, cauza aflându-se pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare