DECIZIE – Un mureșean, recordman la amenzi neplătite, va efectua aproape 300 de ore de muncă în folosul comunității, a decis instanța de judecată

CONVERSIA AMENZILOR. Un cetățean din comuna Cristești, care timp de 7 ani (în perioada mai 2006 – aprilie 2012) a fost amendat de 14 ori, dar nu și-a plătit amenzile, a fost dat în judecată de Primăria locală, care a cerut în instanță ca în locul banilor pe care omul nu i-a achitat, acesta să presteze muncă în folosul comunității. Cererea a fost admisă de magistrații Tribunalului Mureș în urma a… 14 acțiuni inițiate de Primăria Cristești, câte una pentru fiecare amendă neplătită.

 

Cea mai veche amendă datează din 12 mai 2006. Omul, care deține un record local în materie de amenzi, se numește Czili Sandor (acum în vârstă de 35 de ani) și instanța de judecată (de la Judecătoria Târgu Mureș) a încuvințat să presteze orele de muncă „în domeniile serviciilor publice și locurile stabilite de către Consiliului Local Cristești”.

 

Cele 14 amenzi neplătite totalizează 2.318 lei și au fost convertite, la cererea administrației locale, în 273 de ore de muncă în folosul comunității, în baza unui algoritm conform căruia o oră de muncă în folosul comunității a fost echivalată cu aproximativ 8 lei din amenzi.

 

După ce am constatat că omul a fost amendat și de 3 ori în aceeași zi, msnews a vorbit cu Czili Sandor, încercând să afle ce a făcut de a fost amendat atât de mult. “Știu de proces, că m-au anunțat de la Primărie că trebuie să fac cam 300 de ore de muncă. Ce să fac? O să prestez cele 300 de ore, că este destul de lucru în Cristești. Amenzile astea sunt totate date de Poliția rutieră din județ, pe vremea când eram mai tânăr și mai… nebun. De exemplu, nu purtam centura de siguranță…”, a explicat Czili, astăzi proprietarul unei sere în care cultivă căpșuni.

 

“De ce nu am plătit? Mie mi-au spus (n.red., de la Primăria Cristești) că trebuie să plătesc vreo 10.000 de lei și vă dați seama…  Dacă știam că sunt doar 3.000, chiar 5.000 de lei, plăteam, să nu se mai ajungă aici. Acum, n-am ce face, o să fac orele de muncă”, a mai declarat Czili, probabil cel mai amendat mureșean.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare