IMPLICARE – 50 de copii din satele mureșene au primit biciclete pentru a putea merge la școală

FILANTROPIE. 50 de copii din mai multe sate din județul Mureș au primit biciclete pentru a putea ajunge la școlile aflate la distanță de casele lor. Campania filantropică, organizată de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Târgu Mureș și Arhiepiscopia Alba Iuliei, are scopul de a preveni abandonul şcolar, pentru că, de multe ori, în zonele rurale distanţele considerabile până la şcoli sunt parcurse de copii pe jos.

 

Cei 50 de copii provin din parohiile Gănești, Ideciu de Jos, Târnăveni III, Moșuni cu filia Veța, Berghia cu filia Țiptelnic și Sângeru de Pădure cu filia Ernei. În perioada 2017-2021, tânărul preot ortodox din satul mureșean Râpa de Jos, Dacian Oprea (34 de ani), a demarat o campanie de acest tip, dăruind biciclete celor 30 de copii din sat pentru a ajunge la școala din Vătava, situată la o distanță de circa 5 kilometri, după ce școala din Râpa de Jos s-a desființat, iar microbuzul școlar era mai mult stricat.

 

Bicicletele sunt considerate de multe familii din zonă ca fiind un lux pe care nu şi l-ar fi putut permite niciodată. Atunci, preotul Oprea a adunat bani din donațiile unor oameni inimoși și le-a cumpărat biciclete copiilor.

 

Conform rezultatului unui studiu World Vision România realizat în 2020, aproximativ 20% dintre copiii din mediul rural merg pe jos, în medie câte 8 km, pentru a ajunge la școală.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare