IMPLICARE – Proiect de 270.000 de euro în județul Mureș, finanțat din fonduri nerambursabile din Islanda, Liechtenstein și Norvegia

0
547

PROIECTUL ȘURA. Timp de 3 ani, în satul mureșean Archita (com. Vânători), Fundația Mihai Eminescu Trust va dezvolta un laborator de experimentare și implicare civică, prin proiectul Șura, finanțat cu peste 270.000 de euro (cea mai mare parte de finanțării, peste 240.000 de euro, vine din fonduri nerambursabile Islanda, Liechtenstein și Norvegia).

 

Proiectul vizează cultivarea activismului social (pentru consolidarea comunității), crearea unei infrastructuri necesare pentru implicare civică (clubul de activism civic Șura), organizarea de activități extra-școlare și de includere socio-culturală a grupurilor vulnerabile.

 

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 210 copii, tineri și adulți din sat, din care un sfert provin din grupul minorității rome. În cadrul proiectului se va reabilita și refuncționaliza o șură din Archita, cu scopul de a crea un spațiu comunitar multifuncțional, ce va favoriza interacțiunea între diferitele categorii sociale și activarea implicării civice a comunității. Șura va fi destinată programelor comunitare, dar și evenimentelor culturale pentru localnici și turiști.

 

De asemenea, se va înființa un club de activism civic pentru copiii și tinerii din Archita, care vor fi motivați să se implice în activități educațional-civico-creative (de exemplu, prin amenajarea unui teren de sport și a unei grădini tematice).

 

Despre Mihai Eminescu Trust

 

Fundația Mihai Eminescu Trust își are sediul în Turnul Cojocarilor din Sighișoara și are o experiență de peste 20 de ani în revitalizarea și revigorarea comunităților, a patrimoniului cultural și natural transilvănean. Fundația a implementat peste 1.300 de proiecte de restaurare, dezvoltare comunitară, împădurire, educație non-formală pentru copii și cursuri de instruire profesională pentru adulți, a precizat Michaela Türk (responsabil de comunicare în cadrul fundației).

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ