IMPORT DE DEȘEURI – MUREȘ – Autoritățile au oprit 77 de tone de deșeuri, disimulate în îmbrăcăminte second-hand, care urmau să ajungă în județul Mureș

0
313

INFRACȚIUNE. Circa 77 tone de deşeuri constând în obiecte de îmbrăcăminte second-hand neutilizabile (cu un grad avansat de uzură, nefiind supusă procesului de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie), importate din Canada de o firmă din judeţul Mureş, au fost depistate de autorităţi marţi, 11 ianuarie 2022, în Portul Constanţa. Întreaga cantitate de deşeuri (stocată în trei containere) va fi returnată expeditorului.

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa şi comisari din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului – Comisariatul Judeţean Constanţa au efectuat controlul asupra containerelor în care, conform documentelor de însoţire, erau haine second-hand.

 

Din cauza gradului avansat de uzură și a faptului că produsele nu au fost curățate și dezinfectate, reprezentanţii Gărzii de Mediu şi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au stabilit că acestea sunt, în fapt, deşeuri inutilizabile şi nu pot fi puse în vânzare în România, iar întreaga cantitate urmează a fi returnată către expeditor.

 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Agenţiei Europene Frontex. De asemenea, în cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de import de deşeuri cu încălcarea prevederilor legale şi introducerea pe teritoriul României a deşeurilor de orice natură în scopul eliminării acestora.

 

* Foto: @Poliția de Frontieră

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ