Importanța educației pentru mediu în lumea de azi

EDUCAȚIE. Școlile ECO au devenit un fenomen în creștere, încurajând tinerii să se implice în mediul lor, oferindu-le oportunitatea de a-l proteja în mod activ. Aceasta începe în sala de clasă, extinzându-se în restul școlii și promovând schimbarea în comunitate în general.

Educarea elevilor pentru a fi atenți la mediul înconjurător este o modalitate ideală pentru școli de a porni pe o cale semnificativă spre îmbunătățirea mediului înconjurător, având în același timp un impact pozitiv pe tot parcursul vieții asupra vieții tinerilor, familiilor lor, personalului școlii, și comunitățile locale.

Cercetările au arătat că educarea studenților cu privire la durabilitate și schimbările climatice nu numai că motivează, ci și îmbunătățește atitudinile față de învățare și bunăstare, avansând, la rândul său, dezvoltarea lor academică și personală.

În 2021, Școala Cambridge din București (SCB) a primit titlul de ECO School din România, datorită inițiativelor sale de a conecta elevii la lumea naturală. Ei au conceput un nou curriculum intitulat „Educație pentru dezvoltare durabilă”. Acest program sa concentrat pe trei dintre temele UNESCO ESD; Comunități și orașe durabile, consum și producție responsabil și acțiune pentru climă.

Programul ECO-School pentru managementul și certificarea de mediu este susținut de Uniunea Europeană, UNESCO și Programul Națiunilor Unite pentru Mediu. Este coordonat la nivel internațional de Fundația pentru Educație pentru Mediu (FEE), reunind 81 de organizații din 68 de țări, iar CCDG, coordonatorii români pentru ECO-Școli din România, are 261 de școli care participă la programul lor.

Pentru a-și spori succesul în a deveni o școală cu steag verde, elevii și personalul SCB țin întâlniri săptămânale ale ECO-comitet pentru a discuta despre dezvoltarea proiectelor de sustenabilitate în cadrul școlii, cu scopul de a face diferența ca comunitate în București și Ilfov.

În întreaga școală, campusul are grădini urbane, unde elevii plantează și cultivă flori, ierburi, fructe și legume în timpul cluburilor lor afterschool. În timpul pauzei, elevii colectează ghinde și frunze și udă plantele pe bază de voluntariat, câștigând puncte de casă în acest proces. Cluburile de grădinărit după școală ale SCB au un eveniment „Market Gardens” în fiecare trimestru, vânzând ierburi, salate și alte legume pe care elevii le-au cultivat pentru ca părinții și personalul să le cumpere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare