ÎN AȘTEPTAREA REANIMĂRII – Avântul Reghin a pierdut pe teren propriu cu singura echipă care nu câștigase niciun meci

0
299

FOTBAL. În etapa a 8-a a Ligii a III-a, toate astrele păreau aliniate pentru ca Avântul Reghin să marcheze ieșirea dintr-o pasă proastă care durează de mai bine de o lună: juca pe teren propriu cu ultima clasată, Sănătatea Cluj, echipa supranumită Virușii Verzi nereușind în primele 7 meciuri ale ediției 2021-2022 să câștige niciun meci, obținând un singur punct și fiind învinsă de 6 ori.  Oaspeții au reușit premiera acum, răsturnând toate calculele, Avântul Reghin – Sănătatea Cluj: 0-2.

 

Socoteala de acasă

 

Avântul venea după un început perfect de campionat, cu trei victorii în primele trei meciuri, urmat de o cădere începută în urmă cu o lună, în 17 septembrie (etapa a 4-a), cu înfrângerea acasă în meciul cu conjudețeana Unirea Ungheni și continuată apoi în următoarele trei meciuri, în care au obținut un singur punct. Ultima victorie a reghinenilor a fost în 10 septembrie 2021, pe stadionul Avântul, cu ACS Sticla Arieşul Turda.

 

Numai că în viață ceea ce pare să se întâmple nu se și întâmplă mereu. Și așa a fost și acum, la meciul arbitrat de o brigadă condusă la centru de sibianul Cristian Antonio Pascu, clujenii menținându-și statutul de echipă care a virusat Avântul (și în ediția trecută, în octombrie 2020, clujenii s-au impus, la fel de surprinzător, la Reghin, cu 1-2, după golurile lui Tilincă și Dioșan – pentru Avântul a marcat atunci Harko, golul unei egalări meteorice).

 

Antrenorul Vilmos Stoica a început partida în următoarea formulă: Csegedi – Bugnar, Suciu, Hasnăș, Harko – Sămărghițan, Vrabie, Șerbănați – Murar (cpt.), Popa, Pop. Cu o echipă tânără, unii dintre jucători fiind încă la vârsta junioratului, Avântul a dominat la posesie, nu și la luciditate, o echipă înființată cu scopul ca angajații unei instituții publice și apoi ai unei firme (Direcția de Sănătate Publică Cluj și Servicii Publice SA) să facă mișcare – de altfel, echipa clujeană este supranumită și “Echipa de old boys din Liga a III-a”, având cea mai mare medie de vârstă din eșalon (medicul veterinar Aurelian Ghișa, care este și patronul și finanțatorul principal al echipei – prin Servicii Publice SA, cea mai mare firmă care comercializează medicamente în domeniul veterinar din Transilvania -, dar și, uneori, fundaș, fiind la 57 de ani cel mai vârstnic jucător legitimat la o echipă de liga a III-a).

 

Până la urmă, reghinenii nu au reușit să concretizeze dominarea teritorială, iar experimentații jucători ai Virușilor, întâi Andrei Ștefan Ceacă (care la 31 de ani este prin cei mai tineri jucători ai echipei), iar apoi turdeanul Cosmin Augustin Tilincă (42 de ani, fostul golgeter al CFR-ului din urmă cu 15 ani) au speculat ocaziile rare ale oaspeților, înscriind în poarta tânărului Csegedi Hunor. Și astfel a bifat Sănătatea nu doar prima victorie în această ediție de campionat, ci și prima victorie în deplasare. Avântul Reghin – Sănătatea Cluj: 0-2, au marcat Andrei Ceacă, Cosmin Tilincă.

 

În urma acestei înfrângeri, Avântul se clasează pe locul 6 (dar poate ajunge pe 7 – din 10 echipe -, sâmbătă urmând să se dispute ultimele două meciuri din Seria a 9-a) și etapa următoare, în 26 octombrie 2021, merge la Alba Iulia, pentru meciul cu echipa care acum e ultima clasată, AFC Unirea 1924. Poate atunci, deși nu e nimic cert, Avântul fiind reanimatoarea perfectă a ultimelor clasate. Sigur, tinerețea, lipsa de experiență, obiectivul de a crește tineri talentați, lipsa de șansă, arbitrii părtinitori, finanțarea redusă, „o să fie bine data viitoare” etc., motive/argumente/explicații/scuze vor fi mereu pentru orice. Însă asta se întâmplă.

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ