În consultare publică – metodologie pentru programele de studii cu diplomă comună sau multiplă

EDUCAȚIE. În contextul evoluției continue a sistemului de învățământ superior din România, Ministerul Educației a lansat în consultare publică un proiect de ordin ce vizează aprobarea Metodologiei-cadru pentru organizarea de programe de studii integrate finalizate cu diplomă comună sau diplomă dublă sau multiplă.

Acest proiect de metodologie propune reglementarea condițiilor generale de organizare și funcționare a programelor de studii universitare integrate. Astfel, instituțiile de învățământ superior acreditate din România vor putea să colaboreze cu alte instituții de învățământ superior acreditate din Spațiul European al Învățământului Superior pentru a oferi programe de studii integrate.

Unul dintre aspectele esențiale reglementate de această metodologie se referă la procesul de admitere și finalizare a studiilor pentru studenții înmatriculați în baza acordurilor interinstituționale. Acest aspect va facilita parcursul academic al studenților care urmează astfel programe de studii integrate în colaborare cu alte instituții de învățământ superior.

De asemenea, metodologia definește și condițiile pentru eliberarea actelor de studii pentru absolvenți. Aceste acte pot consta în diplomă comună sau diplomă dublă sau multiplă, în funcție de natura colaborării dintre instituțiile de învățământ superior implicate în programele de studii integrate.

Consultarea publică a acestui proiect de ordin reprezintă un pas important în procesul de elaborare a politicii educaționale, oferindu-le cetățenilor și actorilor din domeniul educației posibilitatea de a-și exprima opiniile și sugestiile. Documentul complet este disponibil pentru consultare în link.

Implementarea unei Metodologii-cadru pentru programele de studii integrate finalizate cu diplomă comună sau multiplă ar putea contribui semnificativ la diversificarea ofertei educaționale din România și la creșterea internaționalizării învățământului superior în țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare