ÎN FAMILIE – După ce respingerea în instanță a candidaturii lui Vasile Gliga, PSD a înscris-o în cursa pentru șefia Consiliului Județean Mureș pe fiica acestuia, Dumitrița Gliga

SOLUȚIA PSD MUREȘ. După ce ieri Curtea de Apel Mureș a decis definitiv repingerea candidaturii lui Vasile Gliga (președintele PSD Mureș, originar din Ibănești, domiciliat în Reghin) pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș, social-democrații s-au repliat rapid (rămâne o dilemă cum au reușit în câteva ore să strângă semnăturile) și au înscris-o în cursa pentru șefia administrației județene pe Dumitrița Gliga, fiica președintelui social-democraților mureșeni (al doilea din cei trei copii ai lui Vasile Gliga).

 

Candidatura lui Vasile Ghiorghe Gliga a fost contestată în instanță de Gheorghiță Cornel Brișcaru (acum jurist la ) pe considerent că președintele PSD Mureș a fost condamnat la închisoare pentru infracțiuni legate de funcția publică exercitată, cauză din care are interdicție până în 16 noiembrie 2020 de a mai exercita o funcție sau demnitate publică.

 

Gliga a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI), pentru că în timpul mandatului său de deputat (în perioada 19 decembrie 2008 – 13 mai 2010), a deținut, simultan, atât funcția de deputat, cât și calitatea de comerciant persoană fizică. În plus, Gliga a pierdut un proces de conflict de interese, fiind condamnat în 2015 de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracțiunii de conflict de interese (pentru că și-a angajat soția la biroul său parlamentar).

 

Gliga nu are, totuși, nicio opreliște de a candida pe lista PSD pentru consilieri județeni, acolo unde deține locul 1 și este foarte probabil că va câștiga această funcție, dacă nu se va retrage după alegeri.

 

PSD Mureș a mai primit o lovitură pe ultima sută de metri a validării candidaturilor, instanța de judecată decizând definitiv respingerea candidaturii primarului municipiului Reghin, Maria Precup, dintr-un motiv similar cu cel al respingerii candidaturii lui Vasile Gliga.

 

Cătălin VISCHI

 

 

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare