În premieră în România, inițiativa globală 100in1day va fi implementată simultan în 21 de orașe din țară de către elevii de liceu care fac parte din proiectul Captain Civic

INIȚIATIVĂ. În premieră în România, inițiativa globală 100in1day va fi implementată simultan în 21 de orașe din țară de către elevii de liceu care fac parte din proiectul Captain Civic. Acțiunea, programată pentru marți, 25 aprilie, are ca scop implicarea tinerilor în 100 de activități de voluntariat și intervenții civice locale care să contribuie la dezvoltarea liceelor și comunității lor.

100in1day România face parte dintr-o mișcare globală care urmărește să împuternicească cetățenii să joace un rol activ în modelarea comunităților lor. Inițiativa 100in1day a început în anul 2012 în Bogota, Columbia, și de atunci s-a extins în peste 30 de orașe din întreaga lume. Anul acesta, România se va alătura pentru prima dată mișcării, evenimentele civice urmând să aibă loc în 21 orașe din întreaga țară, precum București, Buzău, Brașov, Baia Mare, Bistrița și Sibiu.

Atât eu, cât și colegii mei, suntem foarte etuziasmați să fim primii care aduc acest eveniment civic în România și să contribuim la schimbarea pozitivă a comunității noastre. Invităm cât mai multe persoane, de la mic la mare, să ni se alăture și să propună sau să ia parte la o inițiativă civică menită să aducă un plus de energie în comunitatea lor!”, a declarat unul dintre liceeni.

Elevii voluntari au lucrat timp de două luni pentru a organiza evenimentul și a aduna idei și propuneri de la colegii lor. În ziua evenimentului, vor fi implementate o serie de acțiuni în diverse zone ale orașelor, inclusiv acțiuni de stragere de donații pentru case de copii și familii nevoiașe, activități de voluntariat la adăposturi de animale, acțiuni de strangere a deșeurilor și ateliere de reciclare, activități recreative pentru tineri, ateliere de jocuri și dansuri tradiționale și multe altele. Prin intermediul proiectului Captain Civic, implementat de către Asociația Monomyths din București, participanții au primit sprijinul și resursele necesare planificării și desfășurării optime a intervențiilor civice.

Pentru a afla mai multe despre 100in1day România, vizitați site-ul www.100in1day.com, sau urmăriți evenimentul pe rețelele de socializare folosind hashtag-urile #100in1dayRomania și #CaptainCivic.

Proiectul Captain Civic este derulat de Asociația Monomyths cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este acela de a implica 1.200 de elevi într-un program complex de educație civică prin gamificare (metode alternative de învățare prin joc), care să le dezvolte competențele personale, sociale, civice și gândirea critică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare