ÎN PRIMA ZI – 67 de mureșeni, amendați pentru încălcarea Ordonanței care restricționează circulația persoanelor

0
1716

AMENZI. 23 martie 2020, prima noapte în care românii nu au mai avut voie să iasă în casă decât pentru a merge la serviciu sau pentru urgențe. Respectarea noii reguli a fost verificată și de polițiștii din județul Mureș. Conform Ordonanței militare nr. 2, amenzile sunt de până la 5.000 de lei. În județul Mureș, 67 de persoane n-au înțeles legea care restricționează (și) circulația persoanelor între orele 22 și 6 și au fost amendați.

 

Potrivit Ordonanţei, care are valoare de lege, între orele 22.00 și 6.00, circulaţia persoanelor este permisă doar pentru: interes profesional (între locuinţă şi locul de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi); asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale; asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă; îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie; deplasări scurte, în apropierea locuinţei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor şi nevoile animalelor de companie/domestice.

 

După ora 22.00, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, cetățenii sunt obligați să prezinte, la solicitarea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere, după caz, precum și actul de identitate.

 

Andrada VLAS

 

 

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here