ÎN PRIMA ZI – 67 de mureșeni, amendați pentru încălcarea Ordonanței care restricționează circulația persoanelor

0
1769

AMENZI. 23 martie 2020, prima noapte în care românii nu au mai avut voie să iasă în casă decât pentru a merge la serviciu sau pentru urgențe. Respectarea noii reguli a fost verificată și de polițiștii din județul Mureș. Conform Ordonanței militare nr. 2, amenzile sunt de până la 5.000 de lei. În județul Mureș, 67 de persoane n-au înțeles legea care restricționează (și) circulația persoanelor între orele 22 și 6 și au fost amendați.

 

Potrivit Ordonanţei, care are valoare de lege, între orele 22.00 și 6.00, circulaţia persoanelor este permisă doar pentru: interes profesional (între locuinţă şi locul de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi); asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale; asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă; îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie; deplasări scurte, în apropierea locuinţei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor şi nevoile animalelor de companie/domestice.

 

După ora 22.00, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, cetățenii sunt obligați să prezinte, la solicitarea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere, după caz, precum și actul de identitate.

 

Andrada VLAS

 

 

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ