ÎN ȘCOLI – În Mureș, „Laptele și cornul” s-a metamorfozat în „Laptele, cornul, sana, merele și biscuiții”: bonus, cine ia peste 20 de milioane de lei

PROGRAM. Dup-atâta frig și ceață, vorba poetului, a reușit și administrația județeană (Consiliul Județean Mureș) să finalizeze procedurile de achiziție pentru distribuirea produselor din “Programul pentru Școli al României”. Știm (că ne-am uitat pe calendar) e aprilie și-i gata primul semestru, dar, dacă vă-ncălzește cu ceva, sunt județe în care copiii o să primească ceea ce e stabilit prin lege după ce se căsătoresc, procedurile nefiind finalizate. Așa că, să ne bucurăm.

 

Asta înseamnă că în următorii doi ani un număr potențial de 58.621 de copiii vor primi două zile lapte și corn, două zile mere și biscuți și într-o zi sana și corn, pentru că în județul Mureș programul de pseudo-hrănire și pseudo-vitaminizare stabilit de cei care conduc statul a fost implementat mai complex (ceea ce iar e bine).

 

Cine ia banii

 

Pentru cei interesați de cine-s firmele care încasează cașcavalul (banii), sublinierile de rigoare. GranPan D’or SRL (controlat de Ilie Marin Luca) va livra produsele de panificație și va primi în cei doi ani de contract 8,8 milioane de lei, din care pentru acest an școlar 998.000 lei (pentru că, vă spuneam, imediat se termină).

 

FrieslandCâmpina România SA (subsidiară a firmei olandeze Frieslandcampina Romania Holding BV) va livra produsele lactate, urmând să încaseze în cei doi ani 8,1 milioane de lei, din care pentru acest an școlar 915.000 lei.

 

În fine, Logistic Media Pop Art SRL (o firmă din Turda, controlată de familia Pop, respectiv de Marinel Pop, prin fiul său Andrei Pop) va livra în următorii doi ani mere în valoare de 3,7 milioane de lei (din care 415.000 de lei în acest an). O firmă obișnuită să livreze orice în cadrul acestui program (până acum livra cornuri, dar e bine și mere).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare