DEVOALARE – Adevărul despre manipularea Primăriei conduse de Dorin Florea în privința reluării comerțului pe Platoul Cornești

PLATOUL CORNEȘTI. Manipularea administrației publice locale conduse de Dorin Florea în privința reluării activității comerciale pe Platoul Cornești ar fi de râs, dacă n-ar ascunde o flagrantă și continuă încălcare a legilor forestiere ale statului român. Anunțul oficial e că “Municipiul Târgu Mureș a obținut răspuns favorabil de la Garda Forestieră, astfel încât comercianții își vor putea relua activitatea la Platoul Cornești”.

 

Adevărul, însă, e cel pe care l-a consemnat msnews încă din noiembrie 2018, în baza unor documente, imagini și concluzii ale oficialilor din sistemul silvic de supraveghere și control: Platoul Cornești, situat pe un fond forestier în suprafață de 850 de hectare aflat în proprietatea Primăriei Târgu Mureș și administrarea Ocolului Silvic Târgu Mureș, a fost amenajat prin încălcarea legii, cu complicitatea silvicilor locali, care au falsificat datele privind amenajamentul silvic (detalii AICI).

 

Practic, parcările, spațiile comerciale, chiar și unele amenajări (de exemplu, alei) făcute de Primăria Târgu Mureș pe Platoul Cornești au fost făcute nelegal, Garda Forestieră Brașov constatând „nereguli cu privire la aprobările necesare pentru scoaterea definitivă sau ocuparea temporară de terenuri din fondul forestier național”, fapt întărit oficial de conducerea Ministerului Apelor și Pădurilor.

 

Vă reamintim că în ianuarie 2019, proprietarii căsuțelor de lemn în care se desfășurau acte de comerț autorizate de Primăria Târgu Mureș au fost somați să le demonteze și să le transporte din fondul forestier. Primăria n-a făcut public: de ce principala instituție administrativă a municipiului reședință de județ a încălcat legea, cine se fac vinovați de acest fapt și cum au fost sancționați, cum a eliberat Primăria autorizațiile de construcții în contextul în care nu a respectat legea care reglementează fondurile forestiere și care este suma totală cheltuită de Primărie pentru intrarea în legalitate (sancțiuni, taxe de autorizare, costuri cu amenajamentele etc.)?

 

Au spus sec: se reia activitatea economică, de parcă încălcarea legii se șterge cu buretele, iar banii cheltuiți pentru intrarea în legalitate ar fi căzut din cer, nu ar fi fost luați din bugetul public al orașului. Cei care au fost în aceste zile pe Platoul Cornești au observat, probabil, că toate cele 28 de căsuțe (cele mai multe noi, nu toate) care se amplasează acolo, sunt mult mai mici decât majoritatea hardughiilor care erau acolo în trecut. Pentru că există o dimensiune maximă prevăzută de lege (15 metri pătrați).

 

De altfel, aceasta este motivația dispariției acelor veritabile restaurante edificate nelegal pe Platoul Cornești, sub oblăduirea îngăduitoare a primarului Florea și a acolitului său Claudiu Maior (detalii AICI). În consecință, acum s-au montat niște chioșcuri. Deci n-au fost extratereștrii, masonii, opoziția, oamenii negri, conspiratorii etc. cei care au lucrat împotriva dezvoltării orașului, ci chiar oamenii de sub conducerea lui Florea, care s-au gândit că în Târgu Mureș legea e opțională. N-a fost.

 

De dragul parangheliilor publice prezentate sub forma concertelor „gratuite”, în fapt plătite din banii voștri, în 4 mai are loc “deschiderea oficială a sezonului estival” la Platoul Cornești, cu concertul formației Voltaj – pe această cale le sugerez, din nou, responsabililor cu comunicarea din Primăria Târgu Mureș să pună mâna pe carte, pentru că nu-i rușine să înveți sensul corect al cuvintelor, luna mai nefiind încadrată în “sezonul estival”, care începe, de fapt, la finalul lunii iunie (în mai e primăvară, nu vară – cu plăcere!).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare