ÎN TÂRGU MUREȘ – Cursuri gratuite de zbor cu planorul și parașutism pentru tineri: noutatea anului, cursuri de obținere a licenței de pilot de avion

SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ. Tinerii cu vârste cuprinse între 15 ani împliniți și 23 de ani neîmpliniți, pot beneficia de cursuri gratuite de zbor cu planorul sau cu parașuta la Aeroclubul Teritorial “Elie Carafoli” Târgu Mureș (persoanele cu vârsta de peste 23 de ani pot efectua cursurile contracost).

 

Înscrierile la aceste cursuri se realizează exclusiv online, până în 6 februarie 2022 (pe site-ul www.aeroclubulromaniei.ro trebuie să urmezi pașii pentru a te înscriere). Cursurile teoretice se vor efectua exclusiv online, în perioada februarie – aprilie (42 de ore de teorie la Parașutism și 78 de ore de teorie la Planorism), iar modulul practic (minim 25 de salturi cu parașuta sau minim 15 ore de zbor/81 de lansări la zbor cu planorul) va începe în luna mai.

 

De asemenea, noutatea acestui an constă în cursul de obținere a unei licențe de pilot avion (PPL), licență cu care se pot pilota în Europa avioane de pâna la 5.700 de kg. Cursul constă în 102 ore de teorie și minim 45 de ore de zbor (cu o aeronavă Cruiser Ps28) și costă 6.933 euro.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare