INVESTIȚIE – 149 de milioane de lei pentru extinderile terminalului de pasageri și a parcării aeronavelor de la Aeroportul Transilvania

0
188

LUCRĂRI DE MODERNIZARE. Aeroportului ”Transilvania” Târgu Mureş va primi o infuzie financiară semnificativă, care totalizează 149 de milioane de lei, din bugetul statului. Banii vor fi acordați prin Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, un contract de finanțare în acest sens fiind semnat marți, 18 ianuarie 2022.

 

Banii vor fi folosiți pentru extinderile terminalului de pasageri (până la suprafaţa de 9.397 mp) și a platformei de parcare aeronave (până la suprafaţa de 8.000 mp), modernizări care au fost introduse politic, la cererea UDMR, în Master Planul General de Transport.

 

Din această sumă, aeroportul mureșean va trebui să achiziţioneze și un echipament de securitate aeroportuară (SESA), să construiască şi să doteze o nouă remiză PSI şi să crească gradul de confort al pasagerilor în contextul siguranţei şi securităţii aeroportuare. Întreaga investiție trebuie finalizată până la sfârșitul anului 2023.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ