POLIȚIA – Percheziții la firme din județul Mureș, într-un dosar de înşelăciune cu vouchere de vacanţă: prejudiciul este estimat la 1 milion de lei

ÎNȘELĂCIUNE. Miercuri, 19 ianuarie 2022, în judeţul Mureş și în alte 13 judeţe şi în Bucureşti, au loc 24 de percheziții domiciliare într-un dosar de înşelăciune cu carduri/vouchere de vacanţă. Vor fi puse în executare 9 mandate de aducere. Dosarul este instrumentat de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, și investighează un prejudiciu de peste 1 milion de lei.

 

De la locațiile percheziționate se ridică  diferite înscrisuri care pot avea legătură cu cauza. IGPR a precizat că din cercetări a reieşit că reprezentanţii unor firme din judeţul Mureş ar fi atestat, în mod fictiv, prestarea unor servicii de cazare şi masă către persoane fizice beneficiare de carduri/vouchere de vacanţă, pentru care ar fi plătit, în numerar, 60% din valoarea acestora. Ulterior, aceste vouchere ar fi fost decontate integral, prin operatorii autorizaţi.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare