ÎN WEEKEND, GRATUIT – Teatru în Fața Blocului merge cu spectacolul „Scapino”, efervescent și romantic, în cartierele Dâmbu, Tudor și Cornișa

TEATRU ÎN FAȚA BLOCULUI. Teatru în Fața Blocului, un proiect al organizației #Facem, ajuns la a doua ediție și care prezintă, gratuit, spectacole în locuri publice, a programat în acest weekend trei reprezentații ale spectacolui „Scapino”: în Parcul Furnica din cartierul Dâmbu Pietros (vineri, 1 octombrie), în Parcul Izvor din cartierul Tudor Vladimirescu (sâmbătă, 2 octombrie) și în Campusul Studențesc din Cornișa (duminică, 3 octombrie).

 

„Scapino” (în regia Cristian Bojan și scenografia lui Papp Gyopár), efervescent și cu ușoare note romantice, pune în scenă tipologii familiare de oameni ale căror destine se intersectează în mod nebănuit. Doi copii de bani gata, de etnii diferite, crescuți de tații lor, care sunt mai mult plecați din țară, ajung să intre în tot felul de situații problematice. Scapino, cel care poate spune, fără să se laude, că poate rezolva orice problemă lipsită de soluție, își dovedește iscusința atunci când reușește să încâlcească și să descâlcească toate ițele care apar în această comedie savuroasă.

 

Situația specială în care sunt puși îi va încuraja pe protagoniști să găsească soluții ingenioase și îi va purta pe spectatori prin momente comice, dar și ușor tensionate pe alocuri, punând în evidență relațiile interumane în toată complexitatea și frumusețea lor. Din distribuție fac parte atât studenți și absolvenți ai Universității de Arte din Târgu Mureș, cât și actori independenți: Radu Enrik, Gergely Molnar, Viorel Moldovan, Szöcs Szilvia, Benedek Huszár Botond, Haneș Vlad, Narcis Zamfir și Boró Gölner.

 

Spectacolul este bilingv și subtitrat în limba română și maghiară. Participarea la eveniment este gratuită și se va putea face în baza unui tichet de acces, ce poate fi rezervat gratuit de pe Kompostor, accesând secțiunea corespunzătoare fiecărei locații prin următorul link: https://linktr.ee/Facemaltfel.

 

Cu scopul de a asigura sănătatea și siguranța tuturor participanților la eveniment, atât a publicului cât și a echipei de organizare, evenimentul va avea loc în aer liber și va fi organizat în conformitate cu reglementările legale în vigoare la data desfășurării acestuia.

Organizatorul își rezervă dreptul de a impune oricare măsuri sanitare pentru participanți. Conform ultimelor reguli aprobate de Guvern, accesul la eveniment se poate face bază pe:

–        Rezervarea locului prin platforma Kompostor;

–        Dovada finalizării schemei de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2;

–        Test negativ PCR în ultimele 72h;

–        Test negativ antigen în ultimele 48h;

–        Certificat medical care confirmă infectarea cu SARS-CoV-2 emis cu între 15-180 zile înainte.

 

Totodată, organizatorul impune purtarea măștii în spațiile comune (bar, toalete etc.), păstrarea distanței sociale față de alți participanți și minimizarea aglomerării de oameni prin acceptarea sosirii la locație la orele comunicate, folosirea porților de acces și a locurilor alocate.

 

msnews

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare