ÎNCĂ ARDE – Incendiul de la Centrul Comercial Transilvania din Târgu Mureș nu a fost complet lichidat la aproape două zile de la izbucnirea focului

0
1176

INCENDIU. Incendiul de la Centrul Comercial Transilvania din Târgu Mureș, localizat pe strada Depozitelor și unde erau 66 de magazine, nu a fost complet lichidat nici la 40 de ore de la declanșarea focului. Structura este total compromisă, din clădire rămânând doar stâlpii de susținere și o parte dintre pereții exteriori.

 

ISU Mureș a precizat în această dimineață că „încă se intervine pentru lichidare”. La fața locului mai există mici focare, care se manifestă cu fum, iar pompierii militari acționează doar din exterior, pentru că au primit interdicție de a pătrunde în interior din cauză că structura clădirii nu mai prezintă siguranță.

 

Incendiul a izbucnit marți, 26 octombrie 2021, în jurul orei 16.15, la misiune participând circa 100 de pompieri militari din Târgu Mureș, Luduș, Sărmașu, Miercurea Nirajului, Reghin. Pompierii care au pătruns în interiorul depozitului au fost dotați cu butelii cu aer comprimat, din cauza degajărilor mari de fum.

 

Ulterior, din cauza temperaturilor foarte ridicate din interior (în perioada incipientă a incendiului, temperatura măsurată cu o cameră de termoviziune din dotarea ISU Mureș a fost de peste 200 de grade Celsius, conform declarațiilor oficiale), portanța acoperișului a scăzut, iar comandantul operațiunii a ordonat intervenția exclusiv din exterior. La scurt timp, acoperișul din beton s-a prăbușit.

 

Din cauza materialelor ușor inflamabile din magazinele găzduite de depozitul comercial (spray-uri, substanțe cu alcool, butelii de gaz), exploziile au cauzat fenomenul de ardere generalizată cu flăcări foarte violente. Din fericire, pe parcursul intervenției nu au existat victime.

 

* Foto: @Agerpres; @ISU Mureș

 

Vali STOICA

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ