FOTBAL LIGA III – Unirea Ungheni câștigă la Alba Iulia în prima etapă a returului

0
146

VICTORIE LA ALBA IULIA. Vineri, 29 octombrie 2021, pe Stadionul Cetate din Alba Iulia, în meci contând pentru etapa a 10-a a Ligii a III-a la fotbal (prima a returului), AFC Unirea 1924 a pierdut, cu 0-2 (0-1), cu CS Unirea Ungheni 2018. Partida, arbitrată de o brigadă care l-a avut la centru pe Feleki Gellert din Odorheiu Secuiesc, a avut ca favorită formația oaspete, gazdele fiind “lanterna roșie” a Seriei a 9-a și o echipă care nu a mai marcat din etapa a doua (!). Mureșenii și-au respectat statutul, în principal datorită experienței (nu și a spectacolului din teren, e drept, acesta nu rămâne înscris pe tabela de marcaj, dar face parte din frumusețea sportului).

 

Antrenorul Dan Stupar a început partida în următorul 11: Feier – Bîrsan, Birtalan, Pop, Bucur – Ganea, Iuga, Săvoaia, Toboşaru – Astafei, Istrate (cpt.). Prima fază de consemnat s-a petrecut în min. 10, când portarul gazdelor, Ciorgoveanu, s-a lovit singur și decisiv, în încercarea de a degaja pentru evitarea cornerului și a făcut entorsă la glezna dreaptă, fiind transportat la spital. Am consemnat-o pentru un argument privind modul de desfășurare a partidei și calitatea adversarului echipei mureșene.

 

După prima mare ocazie de gol, irosită de Mocanu și golul lui Astafei anulat pentru poziție de ofsaid (min. 20), Unirea Ungheni a deschis scorul prin Victor Astafei, care în min. 33, ca un vertiabil vârf clasic, a reluat din apropiere în poarta lui Bartók Alpár (un portar de 20 de ani cu nume de muzician, abia revenit în lotul lui FK Csikszereda, de la CSM Bacău, și împrumutat din nou, la Alba Iulia, pentru a avea jocuri) o centrare a lui Istrate. Golul lui Astafei a fost pentru gazde similar cu o piatră de moară legată de picior, pentru că obiectivul echipei, așa cum a declarat antrenorul Valentin Sinescu, a fost… să nu primească gol.

 

În repriza a doua, Astafei reușește dubla în min. 73, după o eroare a fundașului Giurgiu, driblându-l și pe Bartók și scriind istoria meciului. Unirea Alba Iulia – Unirea Ungheni: 0-2 (0-1), a marcat Victor Astafei (min. 33, min. 73). În etapa a 11-a, în 5 noiembrie, Unirea Ungheni joacă pe teren propriu cu CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud.

 

* Foto: @Unirea Ungheni

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ