Încadrarea camerelor de supraveghere în școli: reglementări și condiții de instalare

LEGISLAȚIE. Guvernul a aprobat vineri o ordonanță de urgență ce aduce modificări semnificative în Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior, cu scopul de a asigura un mediu educațional sigur și sănătos prin instalarea camerelor de supraveghere în școli. Conform noilor reglementări, aceste camere pot fi montate în unitățile școlare cu consimțământul părinților, elevilor majori și al personalului.

Principalele acțiuni vizează prevenirea comportamentelor care încalcă normele de moralitate și conduită, incluzând violența verbală, fizică și psihologică, inclusiv bullying-ul, potrivit informațiilor furnizate de Executiv.

Pentru a spori securitatea în școli, se clarifică condițiile în care se poate decide instalarea camerelor de supraveghere audio-video în școli. Această hotărâre va fi luată de fiecare unitate școlară în colaborare cu părinții, elevii majori și angajații unității școlare. În cazuri excepționale, când există un risc crescut de violență în școală sau un număr semnificativ de reclamații înregistrate, instalarea sistemului de supraveghere poate fi aprobată doar după informarea celor implicați.

Decizia de a instala și/sau opera sistemele de supraveghere va fi luată de consiliul de administrație al unității școlare preuniversitare, cu aprobarea directorului și consultarea personalului, pe o perioadă de maximum un an calendaristic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare