Începe prohibiția generală a pescuitului în România – ce trebuie să știți

PROHIBIȚIE. Azi, 9 aprilie 2024, România va institui prohibiția pentru pescuitul în scop comercial, recreativ sau sportiv al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale. Această măsură este valabilă pe o durată de 60 de zile, până în data de 7 iunie inclusiv, conform anunțului făcut de Agenția de presă Rador, citând Radio Constanța.

Conform Ordonanței de Urgență nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura, pescuitul recreativ sau sportiv în habitatele piscicole naturale, în perioada de prohibiție, este considerat contravenție. Astfel, se sancționează cu amendă cuprinsă între 600 și 1.000 de lei, iar posesorii de permis sau autorizație de pescuit pot avea acestea reținute și suspendate pentru o perioadă de 90 de zile.

Pescuitul comercial în perioada de prohibiție constituie infracțiune și se sancționează cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pentru o perioadă cuprinsă între un an și trei ani.

În context, în weekendul trecut, jandarmii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, dintre care 6 avertismente și 10 amenzi pentru diverse încălcări ale legislației privind pescuitul, cum ar fi neprezentarea permisului de pescuit sau pescuitul recreativ de exemplare sub dimensiunile minime legale. De asemenea, jandarmii au informat cetățenii cu privire la respectarea perioadei de prohibiție la pescuit.

Îndemnăm cetățenii să respecte cu strictețe aceste reguli, contribuind astfel la conservarea și protejarea resurselor acvatice vii și a ecosistemului acvatic în ansamblu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare