Încetinește evoluția bolii Alzheimer. Medicamentul-experiment care a devenit un succes “istoric”.

SĂNĂTATE. Lecanemab – primul medicament care încetineşte distrugerea creierului în cazul bolii Alzheimer a fost declarat un succes istoric şi important, scrie BBC. Studiul clinic pune capăt unor decenii de eşecuri şi arată că se intră într-o nouă eră a medicamentelor pentru tratarea Alzheimer – cea mai frecventă formă de demenţă. 

Cu toate acestea, medicamentul acţionează doar în stadiile incipiente ale bolii iar impactul său asupra vieţii de zi cu zi a oamenilor este încă dezbătut. În plus, el atacă stratul numit beta-amiloid – care se acumulează în creierul persoanelor cu Alzheimer.  Pentru un domeniu medical plin de eşecuri, disperare şi dezamăgire, unii consideră că aceste rezultate ale testelor reprezintă un punct de cotitură triumfător. 

Unul dintre cei mai importanţi cercetători din lume, și anume profesorul John Hardy, a declarat că este un rezultat “istoric” şi că este optimist: “Asistăm la începutul terapiilor pentru Alzheimer”.  

Profesoara Tara Spires-Jones, de la Universitatea din Edinburgh, a declarat: “Descoperirea medicamentului este un lucru important, deoarece avem o rată de eşec de 100% de mult timp”. 

În prezent, persoanelor cu Alzheimer li se administrează alte medicamente pentru a le ajuta să îşi gestioneze simptomele, dar niciunul nu schimbă evoluţia bolii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare