INCIDENT AVIATIC – Un MIG 21 Lancer de la baza aeriană militară din Câmpia Turzii s-a prăbușit în județul Mureș: pilotul s-a catapultat

0
930

AVION PRĂBUȘIT. Marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, un MIG 21 Lancer de la Baza 71 Aeriană  “General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii, aflat în timpul unui zbor de instrucție, s-a prăbușit în județul Mureș, în apropierea localității Dedrad, într-o zonă nelocuită. Ministerul Apărării Naționale a anunțat că pilotul s-a catapultat. Acesta este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

 

Pilotul avionului, care s-a catapultat la timp, a fost salvat de Dinu Dumitru Cotoi și de Ioan Gliga, primarul și viceprimarul comunei Batoș, care l-au preluat cu mașina și l-au dus la ambulanță – tot primarul Cotoi (Dedrad este un sat din componența comunei Batoș) este cel care a anunțat incidentul la numărul unic de urgență 112. Ulterior, pilotul militar a fost preluat de elicopterul SMURD, care la transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Targu Mures”, conform unei informații transmise de Inspectoratul General al Aviatiei din MAI.

 

Conducerea Bazei 71 Aeriană  “General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene s-a deplasat de urgență la locul prăbușirii, pentru investigarea evenimentului.

 

msnews

 

 

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ