INCIDENT – Azomureș va cere ca Transelectrica să-i plătească daunele cauzate de oprirea și repornirea combinatului de îngrășăminte chimice

1
649

DAUNE. Cel mai mare producător de îngrășăminte chimice din România, Azomureş din Târgu Mureş, controlat de elvețienii de la Ameropa, care a fost nevoit să-și oprească producția timp de peste două zile în urma masivei avarii din sistemul naţional de transport al energiei electrice de vineri, 8 ianuarie 2021, a anunțat că va cere Transelectrica, transportatorul naţional de energie electrică, să achite costurile de oprire și repornire a instalațiilor de producție.

 

Instalaţiile din Combinatul Azomureş sunt echipate cu sisteme independente de blocare şi există proceduri clare de oprire. Azomureș a reluat producţia la parametri normali abia luni, 11 ianuarie. Ultima situaţie similară a fost înregistrată de Azomureş în anul 2015.

 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că pana de curent a fost un incident la nivel european a cărui victimă a fost și România, iar cei afectați vor putea primi despăgubiri fie de la cel care va fi găsit vinovat, fie dintr-un fond european.

 

Potrivit Transelectrica, vinerea trecută, la ora 15.05, s-a produs un incident la nivelul rețelei electrice de transport europene interconectate, care a condus la declanșarea mai multor echipamente din rețelele electrice de transport atât din România, cât și din alte țări, la nivelul României fiind afectată zona de nord-vest. Rețeaua Electrică de Transport din România a fost readusă la condițiile normale de funcționare în jurul orei 16.00, toți consumatorii afectați fiind realimentați în jurul orei 16.45.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ