INCIDENT – Explozie urmată de incendiu la Azomureș, o persoană a fost rănită: Secția Amoniac 3 a fost oprită

0
399

EXPLOZIE LA AZOMUREȘ. Miercuri, 7 iulie 2021, în jurul orei 01.00, la Combinatului Chimic Azomureş din Târgu Mureș a avut loc o explozie urmată de un incendiu, la Secția Amoniac 3. Un angajat de pe platforma Azomureş, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a fost rănit, suferind o fractură a mâinii. Persoana rănită a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi este în afara oricărui pericol (a fost deja externat de la Serviciul de Urgență).

 

Explozia, urmată de incendiu, a survenit în timpul manevrelor de pornire a respectivei instalaţii de producere a amoniacului. Instalația a fost oprită, iar la fața locului au intervenit pompierii militari de la ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situaţii de Urgenţă al Azomureș. Incendiul a fost localizat şi ulterior lichidat.

 

Conform protocoalelor interne, a fost activată grupa operativă pentru gestionarea evenimentului, a fost identificată cauza accidentului (respectiv, fisurarea unei conducte prin care se transporta gaz de sinteză la presiune foarte mare), nu au fost înregistrate emisii de amoniac, iar situația este sub monitorizarea autorităților neexistâând pericol pentru comunitate. Totuși, în noaptea trecută, după explozie, a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populaţiei din zona limitrofă a operatorului.

 

* Foto: @ Monai Peter Levente via Digi24

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ