Biserica din Deal – Sighișoara

INEDIT – În Sighișoara, la Biserica din Deal, evangheliștii germani vor detașa un duhovnic pentru turiști

RESPONSABILITATE. Începând din acest an, evanghelicii germani vor detașa un duhovnic pentru turiști la cele mai vizitate biserici săsești din Transilvania, printre care și în Sighișoara, la Biserica din Deal. Acesta va fi vorbitor de română, engleză și germană și va avea mai multe atribuții spirituale (va ține slujbele duminicale acolo unde biserica nu este deservită de un preot, va ține meditații și va sta la dispoziția turiștilor care vor să se spovedească sau să dezbată teme spirituale).

 

Decizia este motivată de faptul că Biserica Evanghelică din Germania se simte responsabilă pentru enoriașii ei chiar și în timpul petrecut de aceștia în afara țării, în concedii (anul trecut, bisericile fortificate ale saşilor din Transilvania au fost vizitate de aproape 700.000 de turişti). Reprezentanții Bisericii Evanghelice din România au anunțat că duhovnicii pot fi abordați de turiștii vizitatori ai lăcașurilor de cult, indiferent de religia şi cultul din care provin.

 

Biserica din Deal din Sighișoara este o biserică evanghelică închinată Sfântului Nicolae și edificată în stil gotic în perioada 1345-1525 – în această biserică Gheorghe Rákóczi I a fost uns principe al Transilvaniei și rege al Ungariei (în anul 1631). Situată pe „Dealul Școlii”, biserica este unul dintre cele mai valoroase monumente arhitectonice din cetatea medievală a Sighișoarei, având singura criptă cunoscută în Transilvania aflată dedesubtul corului, care conține morminte din secolele al XVI-XVIII, fapt pentru care cimitirul parohiei Bisericii Evanghelice din Cetatea Medievală Sighișoara (cunoscut sub denumirea Cimitirul Sașilor) a fost inclus în Patrimoniul UNESCO.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare