INFECȚII SPITALICEȘTI – Spitalul modular COVID-19 din Sala de Sport a UMFST Târgu Mureș, închis din cauza infecțiilor nosocomiale

0
401

DECIZIE. Secția exterioară a Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş (spital suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2), amenajată în Sala de Sport a Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) ca Unitate Suport Medical COVID-19, a fost închisă după apariţia unor infecţii nosocomiale.

 

Decizia este temporară (estimată până la jumătatea săptămânii viitoare) și a fost argumentată de conducerea SCJU Târgu Mureş prin efectuarea procedurilor de dezinfecţie. În acest moment nu este cunoscut numărul pacienților Unității Suport Medical COVID-19 (funcțională din august 2020) care au contactat infecţii nosocomiale (nu toate probele de laborator au fost finalizate), dar managerul spitalului, Mariana Cernat, a precizat ca posibilă cauză numărul mare de pacienți în secția de ATI care au venit prin transfer de la alte spitale.

 

Potrivit conducerii Direcției de Sănătate Publică Mureş, citată de agenția națională de presă Agerpres, în anul 2020, în spitalele din judeţ au fost consemnate 1.091 de cazuri de infecţii asociate asistenţei medicale (IAAM), cele mai multe fiind la SCJU Târgu Mureş, cu 728 de cazuri (67% din totalul cazurilor raportate în județul Mureș).

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ