PREVIZIBIL – CS Iernut a câștigat finala Ligii a IV-a Mureș, cu Sângeorgiu de Mureș, și va reprezenta județul în barajul pentru promovarea în Liga a III-a

0
1525

FOTBAL – LIGA A IV-a. Sâmbătă, 8 mai 2021, la Gornești, în finala campionatului județean (Liga a IV-a) a județului Mureș, CS Iernut a învins cu 3-1 (2-0) ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș, a devenit campioană județeană în ediția 2020-2021 și s-a calificat la barajul pentru promovarea în Liga a III-a.

 

Echipa din Iernut a pornit ca favorită în acest meci decisiv pentru desemnarea reprezentantei județului Mureș în barajul de promovare în Liga a III-a, echipa fiind neînvinsă în această ediție atipică de campionat județean (a câștigat grupa cu 5 victorii din 5 meciuri și apoi semifinala cu Mureșul Rușii-Munți, cu 3-1).

 

Finalista ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș a ajuns în această fază a competiției după ce s-a clasat pe locul 2 în Grupa 1, cu 9 puncte, și s-a calificat la golaveraj, în dauna lui AS Inter Sânger (deși cea din urmă a câștigat meciul direct, cu 4-3), iar în semifinală a produs supriza, învingând în prelungiri Marosvasarhely SE 1898, cu 2-1, deși aveau doar 9 jucători pe teren.

 

În finala de astăzi, CS Iernut și-a respectat statutul de favorită și a înscris încă din debutul jocului, în min. 3, prin Călin Sergiu Sălaghie, iar în min. 24 s-a distanțat pe tabela de marcaj, în urma golului lui Ionuț Chețan. Acesta (2-0 în favoarea CS Iernut) a fost scorul cu care s-a intrat la vestiare.

 

Imediat după reînceperea meciului, în min. 47, Adrian Ilie Pop (același care a marcat ambele goluri ale celor de la Kinder în semifinală) reduce din handicapul de pe tabela de marcaj, dar speranțele celor de la ACS Kinder în relansarea meciului durează foarte puțin, după numai 3 minute, același Sergiu Sălaghie restabilește diferența de 2 goluri (3-1, min. 50). ACS Kinder nu a renunțat niciun moment, chiar și atunci când deznodământul nu mai putea fi schimbat. Au reușit încă un gol, în ultimul minut de joc, prin Raul Cotoară (min. 90+4) și vor reprezenta județul Mureș în faza națională a Cupei României.

 

Marea învingătoarea este însă CS Iernut, care își va juca șansa de a accede în Liga a III-a, fiind desemnată campioană județeană și reprezentanta județului Mureș la baraj. ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș – CS Iernut 2-3 (0-2), au marcat Adrian Pop (min. 47), Raul Cotoară (min. 90+4) / Sergiu Sălaghie (min. 3, 50) și Ionuț Chețan (min. 24).

 

* Foto: CS Iernut

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ