INFRASTRUCTURĂ – Administrația județului Mureș plătește 4 milioane de lei pentru reparația podului din satul Idrifaia, pe ruta spre Sibiu

0
233

POD ÎN REPARAȚII. Administrația județului Mureș (Consiliul Județean) a semnat contractul de execuție a reparațiilor la podul din beton armat situat în satul Idrifoaioa (com. Suplac), pe DJ151B, pe relația Ungheni – Căpâlna – Bahnea – limita județului Sibiu.

 

Lucrarea trebuie executată în 5 luni și a fost atribuită prin procedură simplificată firmei HM Product SRL Târgu Mureș, controlată de familia Simonfi din Miercurea Nirajului (prin Simonfi Laszlo și Simonfi Szabolcs), care mai deține firmele Hidromix. Prețul pe care-l va plăti CJ Mureș este de aproape 4 milioane de lei (exact: 3.944.666,29 lei), iar constructorul trebuie să garanteze lucrarea timp de 5 ani.

 

Podul traversează râul Târnava Mică, are o lungime de aproape 40 de metri și lățime de 10 metri și se află în intravilanul satului Idrifaia, la doar 30 m faţă de intersecţia drumului judeţean DJ151B cu DJ 142. Lucrarea prevede o redimensionare a podului, care va avea 3 deschideri și o lungime totală de 50 de metri. Podul va fi încadrat de trotuare (de 1,25 metri lățime) protejate cu parapeți.

 

Acest pod, care leagă localitățile Idrifaia și Bahnea, a fost afectat de-a lungul timpului de mai multe ori de revărsarea râului Târnava Mică, la inundațiile din primăvara anului 2004 fiind chiar închis pentru că unul dintre capete s-a prăbușit și exista pericolul surpării totale a acestuia.

 

* Foto: @ Țetcu Mircea Rareș

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ