Inițiativa legislativă pentru controlul populației de urși – Un pas important pentru protejarea vieții umane și a speciei

LEGE. Parlamentarii UDMR au anunțat că vor depune un proiect de lege cu privire la controlul populației de urși, având ca scop stabilirea cotelor de prevenție și intervenție. Această inițiativă vine în urma unui studiu științific detaliat, cu obiectivul de a proteja viața umană și de a conserva specia, potrivit reprezentanților formațiunii.

Autorul acestui proiect de lege este fostul ministru al Mediului, senatorul Tánczos Barna, care propune reintroducerea vânătorii, în baza unor cote stabilite în urma cercetărilor științifice. Această abordare are ca scop gestionarea populației de urși într-un mod responsabil și sustenabil.

La data de 25 septembrie, organizația Agent Green și Coaliția pentru Drepturile Animalelor au solicitat o Comisie de anchetă parlamentară cu privire la fostul ministru al Mediului, senatorul UDMR Barna Tánczos. El a fost acuzat că a blocat aplicarea Planului Național pentru Conservarea Populației de Urs, ceea ce a dus la creșterea alarmantă a numărului de urși.

Agent Green și Coaliția pentru Drepturile Animalelor din România sunt profund îngrijorate de persecuția asupra speciei de urs brun, care a atins cifre fără precedent. Aceste organizații îl acuză direct pe Tánczos Barna de responsabilitatea situației actuale, atât în calitatea sa de senator, cât și de fost ministru al Mediului.

Inițiativa legislativă propusă de UDMR este o măsură importantă pentru a aduce echilibru în gestionarea populației de urși și pentru a proteja atât viața umană, cât și specia în sine. Aceasta ar putea contribui la o abordare mai eficientă și sustenabilă a conservării ursului brun în România, iar dezbaterile în Parlament vor aduce claritate asupra modului în care această problemă va fi abordată în viitor.

România deține 60% din populația de urs brun din Europa (estimată în 2016 la 6.000 de exemplare), ceea ce nu ar trebui să surprindă, având în vedere că țara se bucură încă de aproape 65% din totalul pădurilor virgine din Europa.

Oamenii vin din toate colțurile lumii pentru a experimenta minunile pe care natura le-a înzestrat România, și nu sunt dezamăgiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare