Inovație digitală în starea civilă: Naștere, căsătorie, divorț și deces la distanță de un Click

TEHNOLOGIE. Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a dezvăluit planurile pentru digitalizarea serviciilor de stare civilă în România. Grație proiectului “Sistem Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă – SIIEASC,” dezvoltat în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Autoritatea pentru Digitalizarea României și Serviciul de Telecomunicații Speciale, patru dintre serviciile de stare civilă – naștere, căsătorie, divorț și deces – vor fi accesibile cu un singur click.

Acest proiect reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea serviciilor de e-guvernare și vine ca răspuns la nevoia de a facilita accesul cetățenilor la actele de stare civilă. Acest proiect are potențialul de a face viața românilor, atât din țară, cât și din diaspora, mai ușoară.

Ministerul de Interne administrează cele mai accesate evenimente de viață din România, și anume nașterea, căsătoria, divorțul și decesul. Cu ajutorul acestui proiect, peste 68 de milioane de acte de stare civilă, emise în ultimii 100 de ani, au fost digitalizate și sunt acum accesibile în format electronic.

Ministrul Cercetării a subliniat că serviciile publice digitale reprezintă viitorul administrației din România și a subliniat importanța digitalizării documentelor, optimizării fluxurilor de lucru și interconectării bazelor de date pentru furnizarea de servicii publice electronice. “Împreună suntem mai puternici!” a concluzionat Bogdan Ivan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare