Inovații alimentare de top – Galațiul conduce industria cu pâinea cu gust de friptură și berea din coajă de vinete

INOVAȚII. Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor (SIA) din Galați continuă să inoveze în domeniul industriei alimentare, oferind produse unice precum pâinea cu gust de friptură și berea cu extract din coajă de vinete. Acestea sunt doar câteva dintre creațiile remarcabile ale studenților și profesorilor de la SIA Galați, care includ și salamul dietetic și batonul proteic din soia și zer.

Excelența în Cercetare și Practică Integrată

De-a lungul a 35 de ani, SIA Galați a devenit un lider în formarea inginerilor de industrie alimentară în România. Dotările superioare ale facultății, obținute prin contracte de cercetare câștigate, au permis dezvoltarea unor stații-pilot moderne de carne, lapte și bere. Aceste mini-unități de producție reprezintă un model educațional american, unde studenții desfășoară practică integrată în timpul activităților didactice curente.

Profesorul doctor inginer Petru Alexe, fost decan al facultății, subliniază importanța acestor dotări și a calității cercetării: „Calitatea cercetării în industria alimentară de la Galați a rămas în prima linie și este pe primul loc chiar și în aceste condiții de aglomerare a învățământului superior de industrie alimentară.”

Pregătirea pentru Viitorul Economic

Studenții de la SIA Galați își dezvoltă competențele tehnologice prin practică organizată în stațiile-pilot, unde fiecare student îndeplinește sarcini specifice sub supravegherea cadrelor didactice. Acest sistem de practică integrată le permite tinerilor să se pregătească pentru realitatea economică de după absolvire, oferindu-le responsabilități crescânde și oportunitatea de a crea produse alimentare de înaltă calitate.

Facultatea oferă o gamă variată de specializări, de la Ingineria Produselor Alimentare și Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală, până la Biotehnologii pentru Industria Alimentară, Ecologie și Protecția Mediului și Zootehnie (piscicultură și acvacultură). În 2023, SIA Galați a oferit 55 de locuri bugetate pentru viitorii ingineri de industrie alimentară.

Prin inovațiile și programele sale educaționale, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați își consolidează poziția de lider în pregătirea inginerilor de industrie alimentară, contribuind semnificativ la dezvoltarea acestui sector în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare