INSOLVENȚĂ – Datoriile Cesiro Sighișoara sunt de 67,8 milioane de lei, cu 5,3 milioane de lei mai mari decât a anunțat inițial firma

0
717

CESIRO SIGHIȘOARA. Producătorul de obiecte de ceramică de menaj Cesiro din municipiul mureșean Sighișoara, aflat în procedură de insolvență, susținea în documentația inițială că are datorii de 63,5 milioane de lei (exact: 63.529.925 lei, din care 12,28 de milioane de lei către stat, respectiv ANAF) și că are de recuperat creanțe de 10 milioane de lei.

 

Însă, conform tabelul preliminar asumat de administratorul judiciar, datoriile Cesior sunt cu 5,3 milioane de lei mai mari, respectiv de 67,8 milioane lei, cel mai mare creditor fiind CEC Bank, cu o creanţă de aproape 40% din total (respectiv 26,91 milioane lei). Fabrica sighișoreană mai are datorii semnificative la angajați (drepturi salariale neachitate de peste 1,8 milioane de lei), la ANAF, ING Bank și diverse alte firme.

 

Cesiro, firmă controlată de familia Covaciu (Cristian – foto mare sus, Cosmin și Elena Covaciu), prin firma IPEC Alba Iulia, care deține 98,79% din capitalul social al firmei din mureșene, a intrat în insolvență la cererea a trei firme din județele Bihor, Alba și Cluj (Transmec Ro, Cora Trade Center și Cominex Nemetalifere).

 

Fabrica sighișoreană de obiecte de ceramică pentru menaj și-a început producția în anul 1957 și odinioară era prezentă ca fiind “cel mai mare producător de ceramică de menaj din Europa”, la un moment dat fiind producător pentru Tesco și Carrefour.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ