Insuficiența cardiacă la copil – tema Conferinței naționale de cardiologie pediatrică

UMFST. Insuficiența cardiacă la copil este tema Conferinței naționale de cardiologie pediatrică, cu participare internațională, care se desfășoară, în perioada 12-14 octombrie 2023, la Facultatea de Farmacie din cadrul UMFST G.E. Palade Târgu Mureș.

Evenimentul științific are caracter interdisciplinar și reunește specialiști de renume din țară și din străinătate care prezintă rezultate ale cercetărilor efectuate și metode moderne de tratament în insuficiența cardiacă la copil. În același timp, lectorii abordează subiecte de mare interes referitoare la transplantul cardiac la copilul cu malformații cardiace congenitale, tratamentul medicamentos modern al insuficienței cardiace congenitale și terapiilor intervenționale, cardiologia fetală sau rolul imagisticii avansate în evaluarea copilului cu insuficiență cardiacă.

Conferința este organizată de Clinica Cardiologie III Copii, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, UMFST G.E. Palade Târgu Mureș și Colegiul Medicilor din județul Mureș. Primul simpozion național de cardiologie pediatrică a avut loc în anul 2004, la inițiativa prof. univ. dr. Rodica Togănel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare