Întâlniri duhovnicești cu elevi din protopopiatul Târnăveni și din municipiul Târgu Mureș la început de an școlar

EDUCAȚIE. În după amiaza zilei de duminică – 04 septembrie, elevii din parohiile Gănești și Delenii, protopopiatul Târnăveni, s-au întâlnit în bisericile parohiale pentru a se pregăti cum se cuvine spre întâmpinarea noului an școlar.
 
Aceștia, însoțiți de părinți și bunici, au participat la slujba de Te-deum la începerea anului școlar, oficiată de preoții parohi Pr. Nicolae Otvoș (Gănești) și Pr. Răzvan Iernuțan (Delenii) împreună cu Pr. Silviu Jimborean, inspector de tineret pentru județul Mureș.
 
Împreună au înălțat rugăciuni către Maica Domnului și către Preaiubitul Său Fiu, Arhiereul cel Veșnic, Mântuitorul Iisus Hristos și au primit povețe și îndemnuri duhovnicești, precum și sfatul de a fi conștiincioși, de a-și respecta părinții și profesorii, precum și de a menține mereu vie flacăra credinței, prin participarea la slujbele bisericești, prin curățirea periodică a sufletului și primirea Sfintei Euharistii și prin aplicarea principiilor moral – creștine în toată lucrarea pe care o săvârșesc în viața de zi cu zi.
 

 
Ca semn al aprecierii față de participarea constantă la activitățile (liturgice, cultural – catehetice, social – filantropice, etc.) inițiate de cei doi preoți parohi și pentru frecvență, cei aproximativ 50 de tineri au primit în dar pachete cu rechizite școlare.
 
Acțiunea a fost realizată de Departamentul de tineret și Biroul de cateheză – Structura de tineret pentru județul Mureș din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, cu implicarea Protopopiatului Ortodox Târnăveni, prin părintele protopop Sergiu Dumitru și cu sprijinul unor sponsori binevoitori.
 
Luni, 05 septembrie, elevii Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” din cartierul Unirii, municipiul Târgu Mureș, au întâmpinat noul an școlar în duhul rugăciunii, prin grija părintelui inspector Silviu Jimborean, care, la invitația Doamnei Director Ioana Maria Bucur, le-a fost alături pentru a le adresa un cuvânt de încurajare și întărire duhovnicească, spre a trece mai ușor peste orice obstacol și ispită pe care le vor întâmpina pe parcursul procesului de atingere a obiectivelor și performanțelor educaționale propuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare