Tribunalul Mureș (foto: Mihai Andrei)

ÎNTÂRZIERE – Lucrările de reparații capitale la Palatul de Justiție Mureș, doar în faza de proiectare

Curtea de Apel Tîrgu Mureș

INTERVENȚII. Conform ultimelor informații făcute publice de Ministerul Justiţiei, printre obiectivele de investiţie şi lucrările de intervenţii pe care le are în vedere – acestea fiind finanţate de la bugetul de stat prin Compania Naţională de Investiţii S.A., precum şi prin împrumuturi de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare -,  lucrările de reabilitare ale Curții de Apel și a Tribunalului Mureș sunt în faza de proiectare. Din toate obiectivele Ministerului, doar 11 obiective sunt în faza de execuție sau de începere a execuției, clădirile care găzduiesc instituții de justiție din județul Mureș fiind printre cele 15 obiective aflate în etapa de proiectare.

 

Noul termen pentru finalizarea lucrărilor de reparații capitale la obiectivele Ministerului Justiţiei este anul… 2022 (nu știm cât de credibil e acest termen, pentru că, până acum, termenul de finalizare a lucrărilor a mai fost decalat de câteva ori). Dacă, totuși, lucrările efective vor începe în acest an, conducerile instituțiilor de justiție din județ speră ca aceasta să se întâmple în vară (în timpul vacanței judecătorești), pentru a fi bulversată cât mai puțin activitatea – instituțiile se vor muta pe perioada lucrărilor în spații închiriate.

 

Clădirea Palatului de Justiție a fost edificată în urmă cu mai bine de 100 de ani și până acum a beneficiat de o singură reparație capitală, în urmă cu un sfert de secol – în rest, s-au făcut doar mici reparații de întreținere. Tribunalul Mureş funcţionează într-o clădire de pe strada Bolyai, aflată în apropiere imobilului în care îşi desfăşoară activitatea Curtea de Apel Târgu-Mureş, Tribunalul Specializat Mureş şi Judecătoria Târgu-Mureş (pe str. Justiţiei) – unele spații sunt folosite de avocați din Baroul Mureș și de angajații Serviciului de Probațiune.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare