EVENIMENT – Festivalul Filmului European, în Tîrgu Mureș

0
128

CINEMATOGRAFIE. Festivalul Filmului European, eveniment aflat la a 22-a ediție, revine în 2018 în opt orașe din România, printre care și municipiul Tîrgu Mureș. În cele trei zile de proiecții, mureșenii vor putea viziona și comedia dramatică “Au revoir là-haut/ La revedere acolo sus” (Franţa, 2017), în regia lui Albert Dupontel, un film a cărui acţiune este plasată exact în urmă cu 100 de ani, ecranizare după romanul omonim al lui Pierre Lemaître (câştigător al premiului Goncourt în 2013), producție cinematografică care a primit mai multe César-uri, printre care cele pentru cea mai bună regie şi cea mai bună imagine (Vincent Mathias).

 

În Tîrgu Mureș, evenimentul se va desfășura în perioada 18-20 mai. Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene, al Biroului de Informare al Parlamentului European şi EUNIC România, în parteneriat cu ambasadele, centrele şi institutele culturale europene.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ