INTENȚIE – Administrația din Reghin vrea să reabiliteze Parcul Tineretului și Muzeul de Științe Naturale, printr-o finanțare de 27 de milioane de lei

0
1347

REGHIN. Administrația municipiului Reghin vrea să reabiliteze Parcul Tineretului și Muzeul de Științe Naturale, printr-o finanțare de 27 de milioane de lei din care 6,4 milioane de lei trebuie puși din bugetul orașului (contribuția/cofinanțarea de 2% și cheltuielile neeligibile, care sunt mari, aproape 6 milioane de lei). În această lună, proiectul a fost depus spre finanțare la ADR Centru și îndeplinește condițiile de finanțare (se încadrează în termenii regulementului, ceea ce nu înseamnă obligatoriu că va și fi finanțat).

 

Conform proiectului, Muzeul de Științele Naturii “Ștefan Kohl”, creat de ornitologul reghinean în anul 1951, ar urma să fie demolat (fiind păstrată doar biblioteca, corpul dinspre stradă) și reconstruit conform standardelor muzeale actuale, cu săli de expunere luminoase, spații administrative și cafenele și parcare.

 

De asemenea, proiectul prevede o cosmetizare esențială a Parcului Tineretului (de peste 30.000 de mp), acolo urmând să se construiască o generoasă pistă de bicilete (care să înconjoare aproximativ o jumătate din parc), cu spații amenajate pentru toate categoriile de vârstă, două locuri de joacă pentru copii, zonă de fitness, un skatepark, zonă pentru vârstnici, zonă de odihnă în hamace, un amfiteatru, o zonă cu jocuri de apă. Evident, este prevăzut mobilier nou, camere video, hotspot, wifi, iluminat inteligent, o nouă parcare și o toaletare și împrospătare (prin plantarea de noi arbori) a copacilor.

 

msnews va monitoriza subiectul pentru a vă anunța dacă proiectul va depăși și etapa finală și dacă va fi finanțat.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ