INTENȚIE – Primăria Târgu Mureș vrea să concesioneze sau să vândă un teren de 1,2 hectare unor investitori care vor să construiască hale de producție

0
802

TEREN. Conform unui document intern al Primăriei Târgu Mureș, autoritatea publică locală vizează concesionarea prin licitație publică a unui teren de 1,25 hectare situat pe strada Barajului. Decizia este argumentată prin faptul că anul trecut au fost depuse două solicitări de concesionare, respectiv vânzare, referitoare la respectivul teren, ambele cereri vizând edificarea unor hale de producție.

 

Terenul este în suprafață de 12.513 mp, iar administrația locală, bazându-se pe „evaluarea terenurilor din zona B efectuate pentru anul 2020”, conform căreia prețul este de 64 de euro/mp (deși în zonă terenurile se vând cu 25-40 euro/mp), vrea pornească licitația pentru concesiune de la 6,4 euro/mp (adică peste 80.000 de euro pentru întreaga suprafață).

 

De asemenea, se ia în calcul și vânzarea terenului, în urma unei evaluări externe, prețul minim introdus în licitație urmând să fie supus aprobării forului deliberativ al orașului. Anterior concesionării sau vânzării, trebuie construit un drum de acces la proprietate.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ