INTENȚIE – Primăria Târgu Mureș vrea să concesioneze sau să vândă un teren de 1,2 hectare unor investitori care vor să construiască hale de producție

TEREN. Conform unui document intern al Primăriei Târgu Mureș, autoritatea publică locală vizează concesionarea prin licitație publică a unui teren de 1,25 hectare situat pe strada Barajului. Decizia este argumentată prin faptul că anul trecut au fost depuse două solicitări de concesionare, respectiv vânzare, referitoare la respectivul teren, ambele cereri vizând edificarea unor hale de producție.

 

Terenul este în suprafață de 12.513 mp, iar administrația locală, bazându-se pe „evaluarea terenurilor din zona B efectuate pentru anul 2020”, conform căreia prețul este de 64 de euro/mp (deși în zonă terenurile se vând cu 25-40 euro/mp), vrea pornească licitația pentru concesiune de la 6,4 euro/mp (adică peste 80.000 de euro pentru întreaga suprafață).

 

De asemenea, se ia în calcul și vânzarea terenului, în urma unei evaluări externe, prețul minim introdus în licitație urmând să fie supus aprobării forului deliberativ al orașului. Anterior concesionării sau vânzării, trebuie construit un drum de acces la proprietate.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare