INTERESE – ANI a sesizat Parchetul Reghin în privința unui fost consilier local mureșean pentru folosirea funcției pentru favorizarea financiară a fratelui său

DECIZIE ANI. Aurel Ştefan Şular, fost consilier local UNPR în comuna mureșeană Vătava, în mandatele 2012-2016 și 2016-2020, a fost declarat de Agenția Națională de Intergitate (ANI) în conflict de interese, deoarece, în perioada 2017-2020, a votat şi adoptat 4 hotărâri privind aprobarea bugetelor locale, în urma cărora Primăria Comunei Vătava a emis 28 facturi către două societăţi comerciale al căror administrator este fratele său.

 

În acest fel s-a creat un avantaj patrimonial pentru fratele fostului consilier local în sumă totală de 53.774 lei, susține ANI. Acest fapt încalcă prevederile a două legi și a Codului administrativ.

 

Pe lângă decizia de conflict de interese, ANI a sesizat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Șular a infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane (infracțiune prevăzută de Codul Penal).

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare