INTERESE – ANI a sesizat Parchetul Reghin în privința unui fost consilier local mureșean pentru folosirea funcției pentru favorizarea financiară a fratelui său

0
1118

DECIZIE ANI. Aurel Ştefan Şular, fost consilier local UNPR în comuna mureșeană Vătava, în mandatele 2012-2016 și 2016-2020, a fost declarat de Agenția Națională de Intergitate (ANI) în conflict de interese, deoarece, în perioada 2017-2020, a votat şi adoptat 4 hotărâri privind aprobarea bugetelor locale, în urma cărora Primăria Comunei Vătava a emis 28 facturi către două societăţi comerciale al căror administrator este fratele său.

 

În acest fel s-a creat un avantaj patrimonial pentru fratele fostului consilier local în sumă totală de 53.774 lei, susține ANI. Acest fapt încalcă prevederile a două legi și a Codului administrativ.

 

Pe lângă decizia de conflict de interese, ANI a sesizat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Șular a infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane (infracțiune prevăzută de Codul Penal).

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ