INTERVENȚIE – Prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş

0
190

PREMIERĂ 2018. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş a avut loc luni, 30 aprilie, prima prelevare de organe (plămâni, rinichi și ficat) din anul 2018, efectuată de o echipă de medici coordonată de dr. Radu Zamfir, medic primar de chirurgie generală la Centrul de Chirurgie și Transplant “Dan Setlacec” – Institutul Clinic Fundeni (unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic din Apuseni) .

 

Organele au fost prelevate de la un bărbat în vârstă de 36 de ani aflat în moarte cerebrală în urma unui accident vascular și transportate în Cluj-Napoca și București în vederea realizării unor transplanturi, au informat reprezentanții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here