INTERVENȚIE – Prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş

0
267

PREMIERĂ 2018. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş a avut loc luni, 30 aprilie, prima prelevare de organe (plămâni, rinichi și ficat) din anul 2018, efectuată de o echipă de medici coordonată de dr. Radu Zamfir, medic primar de chirurgie generală la Centrul de Chirurgie și Transplant “Dan Setlacec” – Institutul Clinic Fundeni (unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic din Apuseni) .

 

Organele au fost prelevate de la un bărbat în vârstă de 36 de ani aflat în moarte cerebrală în urma unui accident vascular și transportate în Cluj-Napoca și București în vederea realizării unor transplanturi, au informat reprezentanții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ