Marius Libeg, Soós Zoltán și Ionela Ciotlăuș

INTERVENȚII PENTRU ANGAJĂRI – După investigația Recorder, primarul Soós le-a cerut consilierilor săi Marius Libeg și Ionela Ciotlăuș să demisioneze

SCHIMBĂM PLACA: NU AU SCHIMBAT NIMIC. După publicarea investigației Recorder care indică fără echivoc că două dintre persoanele angajate de primarul Soós Zoltán pe posturi de consilieri personali, respectiv Marius Libeg și Ionela Ciotlăuș (fost viceprimar), au intervenit în mod direct la Andreia Moraru, director Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș, să-l angajeze în urma unui concurs trucat în Primărie pe Dragoș Tiberiu Bardoși (consilier județean PSD, fost jurnalist, angajat referend la Direcția de Asistență Socială) și Florin Crăciun (angajat director Direcția Economică), edilul le-a cerut demisiile celor doi implicați (Libeg și Ciotlăuș). Libeg deja și-a dat demisia, a anunțat chiar cel care l-a angajat, respectiv primarul Soós, iar Ciotlăuș se află în concediu de odihnă și la întoarcerea la serviciu edilul a precizat că va cere încheierea raportului de muncă.

 

“Consider ca fiind inacceptabil tot ceea ce s-a văzut și s-a spus în materialul de anchetă jurnalistică publicat azi de către Recorder. Respectul față de lege este obligatoriu pentru toată lumea, motiv pentru care am acceptat demisia de îndată a lui Marius Libeg, și voi cere ca și Ionela Ciotlăuș, aflată în concediu, să își încheie raportul de muncă. Îi asigur pe târgumureșeni că toate abaterile vor fi sancționate, și că toate proiectele de dezvoltare ale orașului le vom continua în virtutea transparenței și a respectului față de lege”, a precizat Soós, omițând să-și ceară scuze contribuabililor din Târgu Mureș de faptul că a angajat și girat două persoane cu nimic mai bune decât cele angajate de fostul edil, Dorin Florea, acuzat în campania electorală de Soós și de faptul că a transformat Primăria în câmp de angajare pe pile.

 

De asemenea, primarul Soós nu a precizat ce măsuri va lua împotriva angajatei Primăriei, Andreia Moraru, director Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș, care a acceptat să-l angajeze printr-un concurs trucat pe Bardoși (accept care s-a și materializat!) și despre care Ciotlăuș a afirmat că n-ar fi luat niciodată concursul fără ajutorul ei.

 

Primarul Soós nu a precizat nici ce măsuri va lua împotriva angajatei Primăriei, Soos Erika, director Resurse Umane, care a precizat la chestionarea de Ciotlăuș că ea a înțeles că Bardoși trebuie angajat la Administrația Domeniului Public și sincronizează CV-ul acestuia cu condițiile de angajare. Până la urmă Bardoși e angajat la Direcția de Asistență Socială, în urma unui concurs cu câștigătorul știut dinainte. Însă nu e mulțumit, spune că postul de funcționar public contractual (ăia pe care nu-i mai dai afară nici cu bomba) este sub pregătirea lui, de referent cu studii medii.

 

* Foto Marius Libeg: @Boda L. Gergely, foto Soós Zoltán și Ionela Ciotlăuș: @paginile de FB ale acestora

 

Cătălin VISCHI

4 comments
  1. Normal ca orice prostea din asta a fost cadorisit pt sprijin cu post de consilier, care are si el obligatii. Ca nu a votat pentru maghiar somerul psd de imagine spital, bardosi.

  2. Se pare ca convorbirile telefonice In primarie sunt interceptate.Lucru grav.Totusi Investigatiile Recorder sunt binevenite.Pacat ca nu au facut astfel de investigatii si in trecut cea ce pare destul de dubios.

  3. Trebuie demiși și cei de la resurse umane și Directia de asistenta socială pentru ca nu l-au informat pe primar cu privire la presiunile făcute asupra lor. In caz contrar și primarul este complice pentru ca a știut de ce se întâmpla la el in curte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare