Interzis profesorilor să facă meditații cu elevii din propria clasă: noile reguli educaționale

EDUCAȚIE. Conform noilor reguli din Legea Educației, profesorii nu mai au dreptul să predea meditații elevilor pe care îi instruiesc la clasă. Această decizie are ca scop asigurarea unei abordări corecte și echitabile a educației în școli.

În baza noului regulament, profesorii trebuie să completeze o declarație de interese pe propria răspundere, în care să menționeze materiile pe care le predau și dacă oferă meditații particulare sau se implică în alte proiecte de pregătire cu elevii. Acest lucru va permite școlilor să verifice și să monitorizeze respectarea acestei prevederi.

Conform normelor de aplicare a acestei prevederi, care s-au aflat în consultare publică până pe 4 noiembrie, profesorii sunt obligați să completeze declarația în fiecare an până la data de 31 decembrie. Acest demers se face pentru a asigura că profesorii se concentrează pe predarea materiei la clasă și nu oferă meditații sau asistență suplimentară doar unor elevi selectați.

Profesorii care predau în mai multe școli trebuie să depună o singură declarație care conține toate informațiile necesare, iar aceasta trebuie furnizată la fiecare unitate de învățământ unde aceștia preda. Acestă măsură are scopul de a preveni situațiile în care unii profesori ar putea să ofere meditații elevilor din propriile clase, în timp ce alții ar fi excluși din acest proces.

Această decizie a fost luată cu scopul de a asigura că toți elevii primesc oportunități egale și că profesorii se concentrează pe transmiterea cunoștințelor în cadrul orelor de curs. De asemenea, se dorește să se elimine practicile care ar putea crea inechități în sistemul de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare