Studiu SoftServe: Cum Inteligența Artificială Generativă Crește Eficiența Echipei de Dezvoltare cu 45%”

TEHNOLOGIE. Potrivit unui studiu recent realizat de SoftServe, inteligenţa artificială generativă (GenAI) se dovedeşte a fi o resursă valoroasă în mediul de dezvoltare, sporind productivitatea cu o medie de 45% și accelerând timpul necesar pentru finalizarea sarcinilor de muncă cu până la 31%. Acest studiu a fost efectuat pe un eșantion de peste 1.000 de angajaţi ai companiei, din şapte ţări, cu experienţe variate în diferite roluri și tehnologii.

GenAI a demonstrat un potențial semnificativ în diferite domenii ale dezvoltării software. În cadrul project managementului, modelele predictive au estmat timpul de finalizare al proiectelor, crescând productivitatea cu 44%. În programare, GenAI a generat cod, crescând eficiența cu până la 42%. În domeniul testării, inteligența artificială generativă a adus îmbunătățiri de până la 62% prin identificarea și repararea automată a bug-urilor și vulnerabilităților.

Totuși, cercetătorii au subliniat că GenAI nu are scopul de a înlocui oamenii, ci de a reduce volumul de muncă, astfel încât specialiștii să se poată concentra pe sarcini mai complexe și mai creative.

Studiul este un exemplu de cum tehnologia AI poate completa și îmbunătăți activitățile umane în loc să le înlocuiască, sporind productivitatea și eficiența în mediul de dezvoltare software.

Compania SoftServe, o forță globală în industria IT, a anunțat recent crearea Generative AI Lab, o direcție de cercetare separată pentru a explora și dezvolta noi soluții tehnologice bazate pe inteligența artificială generativă. SoftServe lucrează cu clienți de top din întreaga lume, inclusiv IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera și alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare