INUNDAȚII – Centralizarea dezastrului cauzat de inundațiile din județul Mureș: au fost afectate 58 de localități

0
1312

INFORMAȚII OFICIALE. În urma inundațiilor din județ, Instituția Prefectului Mureș a centralizat datele furnizate de Administrația Bazinală de Apă Mureș (prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș), Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș și Secția de Drumuri Naționale Mureș, iar situația a fost făcută publică.

 

Au fost afectate 58 de localități din 22 de UAT-uri: Stânceni, Fântânele, Gurghiu, Ibănești, Măgherani, Valea Largă, Brâncovenești, Ideciu de Jos, Aluniș, Lunca, Sângeorgiu de Pădure, Eremitu,  Breaza, Suseni, Zau de Câmpie, Reghin, Tăureni, Adămuș, Viisoara, Gheorghe Doja, Deda, Suplac.

 

În cele 58 de localități au fost inundate 177 de case și 395 de anexe gospodărești, s-au produs pagube pe 4,15 km drumuri județene, 30,72 km drumuri comunale, 58,45 km de străzi și 44,7 km de drumuri forestiere și agricole. De asemenea, au fost afectate 74 de poduri și podețe, 510,6 de hectare de terenuri arabile, 171,3 de hectare de fânațe și pășuni și 282 de fântâni.

 

SGA Mureș a intervenit în Miercurea Nirajului cu 20 de persoane și mijloace tehnice pentru construirea unei linii de apărare din saci cu nisip pentru evitarea pagubelor la gospodăriilor din zonă; în Gurghiu (Cașva și Glășărie) cu 4 persoane și mijloace tehnice pentru oprirea erodării malurilor prin intervenție cu piatră brută; în Suplac (Târnava Mică) cu 8 persoane și mijloace tehnice, intervenind preventiv cu saci de nisip la lucrarea de îndiguire, pentru blocarea subtraversărilor; în Crăiești (Târnava Mică) cu 11 persoane și mijloace tehnice pentru îndiguire în zona podului și a subtraversărilor pentru evacuarea apei acumulate; în Valea Largă cu 7 persoane și mijloace tehnice (s-a intervenit cu saci de nisip pentru formarea unei linii de apărare în jurul gospodăriilor pentru oprirea apelor acumulate din scurgeri de pe versanți); în Ogra (râul Mureș) cu 5 persoane și mijloace tehnice (s-a intervenit cu saci de nisip pentru formarea unei linii de apărare în jurul unei case aflate in apropierea râului).

 

De asemenea, în perioada 15-21 iunie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș a intervenit cu 128 de ofițeri și subofițeri, 32 de autospeciale și 29 de motopompe portabile și transportabile. S-a intervenit la 148 de gospodării, 51 de case, 22 de pivnițe și subsoluri, 25 kilometri drumuri blocate și 70 de podețe curățate.

 

Și cei 37 de muncitori ai Secției de Drumuri Naționale au intervenit, cu două buldoexcavatoare și două autobasculante, pentru remedierea/stagnarea pagubelor cauzate pe drumurile naționale. În județul Mureș, DN 15 a fost afectat în localitatea Suseni (ieșirea din Suseni spre Reghin), unde acostamentul și 50 de centimetri din carosabilul de pe partea stângă a drumului au fost subspălate și s-a produs o tasare care în acest moment este semnalizată.

 

msnews

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ